Óbuda már módosította a parkolóórákra kötött szerződést

2020.12.26. 19:33

Óriási hatással van a koronavírus-járvány az élet minden területére, így az üzleti tevékenységekre és a szerződések teljesítésére is, amelyeket a felek többségében kénytelenek módosítani, mivel az eredetileg kiszabott határidőre nem feltétlenül tudják megvalósítani a szerződésben foglaltakat.

A privatbankar.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy a napokban a Schmidt Máriához fűződő közalapítvány is kénytelen volt ilyen jellegű módosítást végezni, valamint a III. kerületi önkormányzat is.

Óbudán a parkolási rendszer üzemeltetésére vonatkozó megállapodáson az után kellett változtatni, hogy a kormány a járványhelyzet miatt novemberben ismét elrendelte az ingyenes parkolást. Bár az automaták nem üzemelnek, ápolni, gondozni, ellenőrizni akkor is kell azokat, ezért az önkormányzat megállapodott a 170 automatát üzemeltető cégcsoporttal, hogy

november 4-től 40 százalékos díjat fizet a karbantartásért,

hogy az újraindítás zavartalan legyen.

A módosítással automatánként havi 25 ezer forintot kap a cégcsoport, ám ez nem érinti a 2015-ben 10 évre megkötött teljes szerződés értékét, amely 1,7595 milliárd forint.