Bernát, Felícia
EUR 383,35 Ft
USD 362,87 Ft
8 °C
30 °C

Jó hírt kapott a magyar húsipar

2020.12.28. 10:54

Magyarország az első olyan afrikai sertéspestissel érintett ország a világon, amellyel Japán megállapodott a regionalizáció kérdésében, vagyis már nem az egész országra vonatkozik a betegség miatti exportkorlátozás – közölte az Agrárminisztérium. A szaktárca kétéves tárgyalása eredményeképp a jövőben Japán már csak az afrikai sertéspestissel (ASP) érintett területekről tiltja a sertéshús és hústermékek kiszállítását.

A december 16-án elfogadott megállapodás jelentős gazdasági előnyt jelenthet a magyar állattartóknak, előállítóknak – hívta fel a figyelmet a minisztérium, hozzátéve, hogy egyúttal komoly elismerést jelent a magyar állategészségügyi szakemberek munkája és az ASP-járvány megfékezéséért tett intézkedéseik szempontjából is.

„Hazánk afrikai sertéspestistől mentes területeiről az állategészségügyi exportbizonyítvány jóváhagyását követően folytatódhat a kivitel, ezáltal biztosítva a magyar cégek versenyképességének fenntartását a japán piacon” – áll a közleményben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek