Még két hétig lehet jelentkezni a gazdaság zöldítését támogató pályázatra

2021.01.18. 12:50 Módosítva: 2021.01.18. 16:15

Február 1-jéig jelentkezhetnek a vállalkozások a Zöld Nemzeti Bajnokok program tízmilliárd forintos keretösszegű pályázatára, melynek célja az egyszer használatos és egyes egyéb műanyagtermékek betiltásában közvetlenül érintett kis- és középvállalkozások támogatása – tájékoztatta az MTI-t az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Mindannyian tiszta Magyarországot szeretnénk, így közös érdekünk, hogy minden iparág környezetbaráttá váljon. A kormány ezért támogatja elsőként a környezetre legártalmasabb műanyag termékek kivezetését és a helyettesítőtermékek piaci térnyerését

– mondta el György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár.

A vállalkozások többek között új eszközök, gépek megvásárlásához, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kaphatnak támogatást, beleértve az automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártási megoldások beszerzését.

Egy önállóan támogatható tevékenység mellett az elnyert forrás felhasználható például technológiai fejlesztést eredményező gyártási licenc, know-how beszerzésére, infrastrukturális és ingatlanberuházásra, információstechnológia-fejlesztésre is. A feltételesen visszatérítendő forrás a beruházás eredményességétől függően részben vagy teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá fordulhat át.

A cégek február 1-jéig kérhetik az előminősítési folyamatban való részvételüket az znb.ifka.hu oldalon, és az előminősítési tanúsítvány birtokában február 15-től március 11-ig nyílik lehetőség a pályázatok benyújtására.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.