Már az ingatlanpiacon is bizniszel a Mol?

BJASZ20201205014
2021.02.11. 11:52 Módosítva: 2021.02.11. 12:48

A Mol új leányvállalatot alapított – vette észre a HVG.

A hír önmagában nem robbantana ki bennünket a kávé mellől, ám ha rápillantunk a cégadatbázisban a MOL Vendéglátó Kft. fő tevékenységére, mindjárt izgalmasabb a dolog: éttermi, mozgó vendéglátás. A Mol-kutakon található Fresh Cornerekben eddig is szolgált fel ételt a Mol, de ennek a láncnak a működtetésére már létezik cég, vajon mire jött létre ez az új vállalat?

A cégkivonatból kiderül, hogy a Mol új leányvállalatát idén január 14-én alapították hárommillió forint jegyzett tőkével, és 2021. január 29-én jegyezték be. A székhely a Mol Október huszonharmadika utcai főhadiszállása.

Három ügyvezetőt tüntettek fel a céginfóban: Nagy Ádámot, Mozga Gábort és Szemes Gábor Bélát. A HVG cikke szerint Szemes a Don Pepe pizzalánc ügyvezetője volt korábban, majd a Hummusbar menedzsereként is dolgozott. Mozga Gábor 2019 óta a Mol kereskedelmi és értékesítési vezetője, belépése előtt alapította meg a Detroit Restaurant nevű vállalatot, melynek tevékenységi köre jórészt lefedi a MOL Vendéglátó Kft.-ét.

A cégadatbázist böngészve kiderül, hogy a vendéglátás fő tevékenység mellett a MOL Vendéglátó Kft. tevékenységi köre felettébb változatos, amelyben megtaláljuk többek között: 

  • a kenyér-pékáru és édesség-kiskereskedelmet;
  • a szoftver és sportszer-kiskereskedelmet;
  • az üdülési szálláshely-szolgáltatást;
  • a mérnöki, műszaki tanácsadási;
  • reklámügynöki tevékenységet;
  • a konferenciaszervezést;
  • a sport, szabadidős és kulturális képzést;
  • a bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését;
  • sőt, még az ingatlanügynöki tevékenységet is.

A Mol információink szerint a közeljövőben nyit egy új töltőállomást a román határ közelében, ahol lesz éttermi szolgáltatás. Erre a célra akár lenne is értelme alapítani egy új céget, azonban ebbe a portfólióba sehogyan sem illik bele a szoftver-kiskereskedelem, a konferenciaszervezés vagy az ingatlanügynöki munka.

Jó lenne megtudni, mire készül a Mol, így feltettük a sajtóosztálynak a leányvállalattal kapcsolatos kérdéseinket, ahogy megjönnek a válaszok, frissítjük a cikkünket.

A Mol hazai és régiós terjeszkedése túlmutat az olajiparon: Mártha Imre, a budapesti közműcégekből összevont Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezetője január elején utalt arra az Indexnek adott interjúban, hogy a körfogásos hulladékgazdálkodást megszervező és bonyolító nemzeti szemétszállítási cég minden valószínűség szerint az olajvállalat lesz.

(Borítókép: Toronydaru emel a magasba egy folyékony betonnal töltött tölcsérkonténert a MOL Csoport MOL Campus néven épülő új toronyépületéhez a főváros XI. kerületében a Kopaszi-gátnál. Fotó: Jászai Csaba / MTI)