Itt a digitális oktatás, erre leállt a Digi több szolgáltatása

2021.03.09. 13:43

Több városból is jelezték az Index olvasói, hogy leállt náluk a Digi valamely szolgáltatása: se internet, se tévé.

Pedig internetre szükség volna, hiszen hétfőtől már az általános iskolákban is átálltak digitális oktatásra.

A XVII. kerületben például az önkormányzat jelezte azt Facebook-oldalán, hogy az egész kerületben leállt a Digi Kft. internetszolgáltatása. A Digi oldalaira erről cikkünk megjelenéséig semmilyen tájékoztató nem került ki. A közösségi oldalukon a legfrissebb posztjuk – egyik szolgáltatásukkal kapcsolatban tettek fel egy kérdést – alatt már több tucat hozzászóló írja, hogy hol nem megy a Digi valamely szolgáltatása: több budapesti kerület mellett az agglomerációban is érintett jó néhány település.

Kerestük kérdéseinkkel a szolgáltatót, a Digi honlapján megtalálható egyetlen e-mail-címre is elküldtük, azonban az alábbi levél érkezett vissza: 

A honlapon egy űrlapon keresztül is fel lehet venni a kapcsolatot a szolgáltatónál, ott úgy fest, hogy a kérdéseink célba értek. Afelől érdeklődtünk, hogy

  • Mi okozza a problémát?
  • Mikorra várható ennek a javítása?
  • A kiesés miatt számíthatnak-e bármilyen kompenzációra az ügyfelek? 

Elszakadt kábel okozta a leállást

Optikai kábelszakadás miatt Budapest egyes részein, valamint az északkeleti országrészben a Digi-előfizetők szolgáltatás-kimaradást észlelhetnek – közölte kedd délután Facebook-oldalán a szolgáltató. Mint írják, a probléma elhárításán kollégáik „jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak, a szolgáltatás működése hamarosan zavartalan lesz”.

Kedves Ügyfeleink! Optikai kábel szakadás miatt Budapest egyes részein, valamint az északkeleti országrészben a DIGI...

Közzétette: DIGI – 2021. március 9., kedd

  

Leállással indult a digitális oktatás

Nem csak a Digi szenved: a KRÉTA tanulmányi rendszer – amelyet már a Digitális Kollaborációs Térrel is frissítettek – nem mindenhol működött megfelelően.