Méregdrága lesz a Balaton augusztusban

2021.04.12. 08:27

Magas árakra és telítettségre kell számítani a Balatonnál nyáron – mondta az Everguest turisztikai tanácsadó cég igazgatója, Belán Miklós. A cég megbízásából a TÁRKI által végzett felmérésben olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt 2 évben legalább egy alkalommal részt vettek többnapos belföldi vagy külföldi, turisztikai célú utazáson. Az igazgató szerint

a nyitástól számítva a valaha volt legerősebb időszaka jöhet a belföldi turizmusnak, az itthon elköltött pénz pedig a gazdaság újraindításához is nagy segítséget fog nyújtani.

Hozzáfűzte: a jelenlegi helyzetben majdnem minden ötödik magyar utazó szívesen menne Budapestre kikapcsolódni. További csaknem 20 százaléknyi magyar polgárt lehetne motiválni ugyanerre, ha megfelelő rendezvények és kulturális programok lennének szervezve. Ez azt jelenti, hogy akár több mint 1 millió magyar belföldi vendégre is számíthat idén a főváros.

Kapcsolódó

Elszabadultak a balatoni ingatlanárak

Tihany és Zamárdi térsége a legkeresettebb.

Ehhez a szakmai és állami szervezetek megfelelő együttműködése szükséges 

– írta a szakemberre hivatkozva a hvg.hu. A szakember szerint minden bizonnyal lesz változás a budapesti árak tekintetében: a szállodáknak és vendéglátóhelyeknek muszáj alkalmazkodniuk a kereslethez, ami a szűkebb külföldi vendégkör miatt alacsonyabb lesz, ez pedig az árak csökkenéséhez vezethet.