Szolgáltatóközpontot létesít Vecsésen a Bosch

2021.04.12. 22:26

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata. A hatmilliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter elmondta: az új szolgáltatóközpontból öt térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a világjárvány nem állította meg, hanem felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását, ennek eredményeképpen a meglévő gyártási kapacitások mellett egyre erősödnek a magasabb hozzáadott értéket, több kutatás-fejlesztési elemet tartalmazó ágazatok.

A Bosch új, vecsési szolgáltatóközpontjáról szólva jelezte, hogy biztosítja az itthon maradás lehetőségét diplomás, több nyelvet beszélő fiataloknak, a budapesti agglomerációban élők számára pedig azt kínálja, hogy a fővárosba történő ingázás nélkül is jó színvonalú, jó fizetéssel járó munkahelyet találjanak.

Az eseményen Somogyi András, a Bosch-csoport humánerőforrás-igazgatója kifejtette, hogy a vállalat számára Magyarország stratégiai fontosságú partner és befektetési célpont. A csoport az országban több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, így az egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadó.