Szűk negyedmilliárdot bukott Tiborcz István a felújított turai kastélyszállón

2021.06.18. 20:32

Drága mulatságnak bizonyult a turai kastélyszálló felújítása Tiborcz István számára. Orbán Viktor veje 237 millió forintos veszteséget könyvelhet el az első év mérlege szerint – írja az Mfor.

A 19 szobás kastélyszálló – ahol egyébként 1 millió 349 ezer forintért is árulnak pezsgőt – jókora akciókkal nyílt meg tavaly nyáron, ám

2020-ban 237 millió forintos veszteséggel zárt a szállodát üzemeltető cég. A társaság 127,4 millió forint árbevételt realizált főtevékenységből (a szállodai szolgáltatásból) 2020-ban.

A turai kastélyt birtokló TRA Real Estates Kft. a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt.-hez tartozik. 

Az Mfor szerint a veszteség egyik oka, hogy a bérköltség 204,9 millió forint volt. A kastélyszálló sokáig csak üzleti vendéget fogadhatott a koronavírus-járványhelyzet miatt, igaz, az államtól 7,7 millió forint támogatást kaptak. Az ingatlanon végzett beruházási munkák költsége tavaly kicsivel meghaladta az egymilliárd forintot, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a TRA Real Estates Kft. az első évben még veszteséggel zárt.

Attól azért nem kell tartani, hogy Tiborcz Istvánt a szegénység fenyegeti, ugyanis a BDPST Zrt.-ből így is 1,2 milliárd forintnyi osztalékot vett ki, ami a 2020. évi nyereség 100 százaléka. Egyébként 39 milliárd forinttal mostanában ő Magyarország 37. leggazdagabb embere.

Ahogy arról az Index is beszámolt, a cég első fokon beleszaladt egy pofonba a bíróságon abban a  perben, amelyet a hasonló nevű BDPST ROCK Rádióval szemben indítottak névhasonlóság, illetve a jó hírnév esetleges megsértésére hivatkozva.