Egyre több magyar választja a kempingezést

2021.08.01. 14:34
A koronavírus-járvány felértékelte az üdülő- és mobil házas, lakókocsis, berendezett sátras nyaralás szerepét. A balatoni kempingeket is egyre többen választják, amiben persze szerepe lehet annak is, hogy egyre drágább az üdülés a magyar tengernél.

A balatoni kempingekben július eleje óta több nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendég is. A múlt évben a honfitársaink adták a csillagtetős balatoni hotelekben eltöltött vendégéjszakák 68 százalékát, ez az arány július 28-án már 80 százalékos volt – írja a Magyar Nemzet.

Minden kempingünknek megvan a saját rajongótábora, mert mindegyik rendelkezik valami speciális vonzerővel

– válaszolta a lapnak Gyarmati Csilla, az Opus Globalhoz tartozó Balatontourist értékesítési vezetője arra a kérdésre, hogy melyik tóparti sátortábort érdemes családi nyaraláshoz választani. Elmondta, hogy az utazási korlátozások miatt június végéig szinte nem is voltak külföldi vendégeik, de most már ők teszik ki látogatóik ötödét.

A Balatontourist-kempingek látogatottságáról azt mondta, hogy a Füred Kemping és Üdülőfalu a legnyüzsgőbb, ez nyújtja a legtöbb szolgáltatást, míg az akali Strand-Holiday a horgászok paradicsoma. A révfülöpit leginkább a kisgyerekes családok kedvelik, a leghosszabb partszakaszú szemesi Vadvirág Kemping és Üdülőfalut pedig a legtöbb üdülőházzal rendelkező szálláshelyként említette.

A múlt évben és idén is sokan ismerték meg a kempingezés előnyeit, nemcsak arányában, hanem abszolút számban is kifejezhető a hazai vendégszám emelkedése

– közölte Gyarmati Csilla, hozzátéve, hogy egyre több az olyan vendég, család, amely élete első lakóautós, lakókocsis vagy sátrazós nyaralására érkezik.

Magas árakra és telítettségre kell számítani a Balatonnál nyáron – ezt még az Everguest turisztikai tanácsadó cég igazgatója, Belán Miklós mondta április közepén. Ez be is igazolódott, ahogy már tavaly sem volt olcsó a magyar tenger.