Minden új áruházához telepít e-töltőt az Aldi

2022.02.22. 17:45
Már 2018 óta működnek együtt az E.ON-nal.

Folytatódik az Aldi és az E.ON együttműködése. Egy mostani megállapodás szerint az újonnan nyíló üzletláncoknak lehetőségük lesz arra, hogy az igényektől függően egy vagy két e-töltőt telepítsenek az elektromos autóval közlekedők számára – adta hírül az MTI.

A közleményből kiderül, hogy az Aldi és az E.ON Hungária csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, az első töltőállomást még 2019 májusában adták át. Az e-autósokat jelenleg 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják.

A két vállalat közösen lehetőséget teremt rá, hogy egyre többen, könnyebben, gyorsabban és egyszerűbben férjenek hozzá a nyilvános töltőkhöz – hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária csoport vezérigazgató-helyettese.

Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója közölte: a társaság biatorbágyi logisztikai központja, valamint boltjai teljes áramellátását zöld árammal biztosítják. Ezek károsanyag-kibocsátását klímavédelmi projektek támogatásával ellensúlyozzák, így karbonsemlegesen működnek.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.