Ismét emelkedik a benzin beszerzési ára

ZFC1862
2022.04.25. 15:03
Szerdán ismét emelkedik a benzin beszerzési ára, ezúttal bruttó 3 forinttal. A gázolaj árában most nem lesz változás, a 95-ös benzin átlagára azonban már 590 forint felett lenne a hatósági árstop nélkül.

Bruttó 3 forinttal emelkedik szerdán a benzin beszerzési ára, ami majd várhatóan a magasabb oktánszámú benzin kiskereskedelmi árára lesz hatással – írja a holtankoljak.hu.

A portál tájékoztatása szerint a gázolaj ára nem fog változni a hét közepén, múlt péntek óta viszont 18 forinttal kell többet fizetnie annak, aki közvetlenül nagykereskedőtől vásárol gázolajat, vagy piaci árú gázolajat vesz. 

A 480 forinton meghatározott hatósági ársapka nélkül szerdától a következő átlagárak lennének:

  • 95-ös benzin: 591 forint/liter,
  • gázolaj: 674 forint/liter.

Május 15-ig marad a benzinárstop

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2021. november 11-én jelentette be, hogy november 15-től három hónapra rögzítik a benzinárakat.

Orbán Viktor február 13-án, az évértékelőjében jelentette be, hogy május 15-ig marad a befagyasztott üzemanyagár, ennek értelmében továbbra is legfeljebb 480 forint lehet a benzin és a gázolaj literenkénti ára.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábban közölte: biztosan nem lesz olyan lépés, hogy egyik napról a másikra vezetik ki a hatósági árat, lépcsőzetes kivezetésre számít.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)