Nincs megállás, tovább drágul az üzemanyag Magyarországon

DSC8804
2022.05.04. 16:25
Péntektől tovább drágul az üzemanyagok nagykereskedelmi ára Magyarországon – közölte a Holtankoljak.hu. Emiatt a kormányzati árstop nélkül a benzin átlagára már 622, a gázolajé pedig 709 forint lenne.

Azt írták: a benzin 11 forinttal, a gázolaj pedig 9 forinttal drágul péntektől a nagykereskedelemben. 

Mint korábban megírtuk, Magyarországon július 1-jéig érvényben marad az üzemanyagok árának maximálása. A kiskereskedelmen belül így csak azok fogják érezni a mostani emelkedést, akik kizárólag piaci áron tankolhatnak gázolajat, valamint azok, akik az árstop által nem érintett prémium-üzemanyagot vásárolnak. 

A Holtankoljak.hu szerint a kormányzati árlimit nélkül most a 95-ös benzin átlagára 622, a gázolajé pedig 708 forint lenne. Szlovéniában az előző hétvégén oldották fel az üzemanyagok árstopját, amelyet követően el is szálltak az árak az országban.

Növekvő tendencia már hetek óta

A magyarországi árstop miatt ugyanakkor a benzinkutasok – saját bevallásuk szerint – nem kaptak elégséges támogatást, így nehéz helyzetbe kerültek. Legutóbb azt írták, hogy júniusban akár ötszáz benzinkút is bezárhat az országban emiatt. 

Az üzemanyag ára Magyarországon legutóbb április 13-án csökkent a Holtankoljak.hu adatai szerint. Azóta mind a gázolaj, mind a benzin esetében csak drágult a nagykereskedelmi ár. 

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)