Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány meghosszabbította az árstopot

image 6483441 (5)
2022.04.27. 13:56
A szerdai kormányülésen döntöttek az árstop sorsáról.

Július 1-jéig marad a benzinárstop és az élelmiszerárstop – jelentette be Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: egész Európában emelkednek az árak, ennek elsődleges oka a háború.

Orbán Viktor leszögezte: a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családokat az áremelkedések következményeitől, ezért alkalmaznak árstopokat.

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy több élelmiszer árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt. A rendeletből kiderült, hogy pontosan mely termékekről van szó:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó-étolaj,
  • házi sertéscomb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirke far-hát, -hát egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly novemberben jelentette be a Kormányinfón, hogy 480 forintos felső határral rögzítik literenként az üzemanyagárat november 15-étől. 

(Borítókép: Orbán Viktor 2021. december 21-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)