2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Megnyugtatta a kormány a nyugdíjasokat

CER 4286
2022.09.29. 13:27
Mivel az MVM állami tulajdonú cég, ezért az államnak van beleszólása abba, hogy kell-e kamatot fizetni a szeptemberi számlák késedelmes befizetése esetén. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szeptember 29-ei Kormányinfón azt mondta, ettől nem kell tartani, elég október 15-ig befizetni a csekkeket.

Gulyás Gergelyt azután kérdezték erről a csütörtöki Kormányinfón, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) a korábbi gyakorlattól eltérően, a hónap 15. napjáról előrehozta a szeptemberi számlák befizetésének határidejét. Ráadásul ez a döntésük halmozottan hátrányosan érintette a nyugdíjasokat, akiknek tárgyhó 12. környékén érkezik csak az időskori juttatás.

Az MVM üzletszabályzata alapján ha a határidőhöz képest késik valaki, akkor a magas jegybanki alapkamathoz igazodik a cég által felszámított késedelmi kamat. A miniszter megnyugtatta a több tízezer nyugdíjast: az MVM állami tulajdonú cég,

elég, ha mindenki 15-éig befizeti a számláit, senkit nem fog hátrány érni.

A következő hónapban visszatérnek az eredeti befizetési határidőig, vagyis 15-éig – tette hozzá végezetül. 

Novemberben nemcsak az infláció kipótlására számíthatnak az idősek, hanem nyugdíjprémium is érkezhet. Jogszabály szerint ezt akkor kell fizetni, ha az éves GDP-növekedés 3,5 százalék felett lesz.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatója szeptember 29-én, csütörtök délelőtt kezdődött. Az Index percről percre beszámolt az elhangzottakról, frissülő cikkünket itt találja.

(Borítókép:  Czerkl Gábor / Index)