A világ második leggazdagabb embere elajándékozza vagyona nagy részét

2022.11.14. 19:39
Jeff Bezos, az Amazon alapítója azt tervezi, hogy 124 milliárd dolláros vagyonának nagy részét elajándékozza.

A világ második leggazdagabb embere azt mondja, hogy a szívéhez közel álló ügyekre fordítja vagyonát, köztük az éghajlatváltozás elleni küzdelem támogatására.

Jeff Bezos elárulta, hogy még életében elajándékozza 124 milliárd dolláros vagyonának nagy részét.

Az Amazon 58 éves alapítója a Forbes szerint a világ második leggazdagabb embere Elon Musk, a Tesla-vezető és a Twitter új tulajdonosa után. Ez az első alkalom, hogy azt mondta, azt tervezi, elajándékozza a vagyona nagy részét.

A Föld megmentéséért osztja szét a vagyonát

Jeff Bezost bírálták, amiért nem írta alá a Giving Pledge-et, a Warren Buffett és Bill Gates által alapított kampányt, amely arra ösztönzi a legvagyonosabbakat, hogy bevételük nagy részét jótékony célokra fordítsák.

Elmondta, pénzének nagy részét tervezi elajándékozni élete végéig. Barátnőjével, az újságíróból lett filantróp Lauren Sanchezzel „gyűjtik az erőforrásokat, hogy képesek legyenek elajándékozni a pénzt” – mondta Jeff Bezos.

A pénzt olyan célokra fordítanák, amelyek az éghajlatváltozás elleni küzdelmet szolgálják, és olyan embereket támogatnának, akik képesek egyesíteni az emberiséget.

A COP27 csúcstalálkozó, egy klímaügyi konferencia kezdetén jelentették be, hogy Jeff Bezos Föld Alapja 2030-ig további egymilliárd dollárral járul hozzá a széntartalékok és a biológiai sokféleség védelméhez, amivel csak tetézte a már eddig is kilencmilliárd dollárnyi, az éghajlatváltozás ügyeire fordított összeget.

Dolly Parton countryzenész-énekesnőt 100 millió dollárral jutalmazta. A Courage & Civility díjat azoknak ítélik oda, akik segítik a világ fejlődését.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.