Megkapta az engedélyt a Mol, tovább terjeszkedik

2023.01.14. 06:13 Módosítva: 2023.01.14. 06:14
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megadta az előzetes hozzájárulásokat a Mol kizárólagos tulajdonában álló Mol RES Investments Zrt.-nek, hogy befolyást szerezhessen az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.-ben – közölte az Alteo Nyrt. a tőzsde honlapján pénteken.

A MEKH engedélyére az Alteo úgynevezett engedélyes leányvállalataiban történő közvetett befolyásszerzéshez volt szükség.

Korábbi közlések szerint a Mol RES Investments Zrt. összehangoltan eljárva a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Főnix Magántőkealappal és az Indotek-Investments Zrt. által kezelt Riverland Magántőkealappal többségi befolyást és közös irányítást kíván szerezni az Alteo Nyrt. felett.

A Mol RES mint az összehangoltan eljáró felek által kijelölt ajánlattevő december 17-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett az Alteo valamennyi törzsrészvényre, az ajánlati ár részvényenként 3040 forint.

A Mol korábban jelezte, hogy a felvásárlás lehetővé tenné az olajipari cégcsoport számára, hogy növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben és -kereskedelemben, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával.

Az MTI beszámolója szerint az Alteo Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír 3050 forinton zárt pénteken, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3440, a legalacsonyabb 1700 forint volt.