Kiderült, mennyi földgázt sikerült elraktároznia Magyarországnak a következő télre

2023.04.02. 16:00
A hazai éves fogyasztásarányos töltöttség 28,9 százalékon állt, míg az európai földgáztárolók átlagos fogyasztásarányos töltöttsége 16,65 százalék volt március 15-én – ismertette az Energiaügyi Minisztérium államtitkára.

Március közepén 2,86 milliárd köbméter földgáz volt a hazai tárolókban, ami az összkapacitás 45,23 százaléka. Az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest március 15-én 1,6 milliárd köbméterrel több földgáz volt a tárolókban – ismertette az adatokat Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a saját Facebook-oldalán.

Az államtitkár emellett emlékeztetett arra is, hogy a magyarországi éves fogyasztásarányos töltöttség 28,9 százalékon állt,

míg az európai földgáztárolók átlagos fogyasztásarányos töltöttsége mindössze 16,65 százalék volt a vizsgált időszakban.

Nemrég írtunk arról is, hogy a földgázellátás egész Európában súlyos problémát jelenthet a következő télen. A magyar kormány emiatt nemrég hozott is egy döntést a különleges földgázkészlettel kapcsolatban.