A Mol bejelentette, hogy elindítja a Growww-t

2023.04.24. 16:57
A Mol-csoport 7 országban 74 growwwert vesz fel, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a régió mobilitásának, energiaellátásának és fenntarthatóságának előmozdítását célzó megoldásokon dolgozzanak – tájékoztatott erről a vállalat.

A közleményük értelmében a Mol-csoport ismét elindítja a régió egyik legizgalmasabb regionális diplomás programját, a Growww-t. A nagy presztízsű, egyéves program széles körben teszi lehetővé tehetséges fiatalok számára, hogy karrierjüket Kelet-Közép-Európa egyik vezető, legstabilabb energetikai vállalatánál kezdjék meg, miközben olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek mobilitás, energia és fenntarthatóság tekintetében mozdítják elő és fejlesztik a régiót.

A Growww programban a résztvevők egy lendületes, dinamikus, nemzetközi csapat tagjai lesznek, s akiket tapasztalt molos szakemberek mentorálnak. A toborzási fázis után 74 growwwer léphet a fejlődés útjára; 44-en a Mol budapesti, 9-en az Ina zágrábi, 12-en pedig a Slovnaft pozsonyi központjában fognak dolgozni.

Majd kitérnek arra, hogy a Mol-csoportnál arra törekednek, hogy a régió körforgásos gazdaságának kulcsszereplőjévé váljanak. „Célunk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és biztonságos zöldenergia biztosítása a régió számára. Az energián kívül más izgalmas területeken is dolgozunk, mint például a fenntartható vegyi anyagok, a mobilitás, a kiskereskedelem és a hulladékgazdálkodás. Olyan tehetségeket keresünk, akik velünk együtt sikeresen alakíthatják ezt a jövőt, és a régió mindennapi fejlődésének motorjai lehetnek. Hiszünk abban, hogy érdemes befektetnünk olyan emberek fejlesztésébe, akikkel azonos a jövőképünk” – fogalmaztak. Lana Faust Krizan, a Mol-csoport HR-vezetője elmondta:

Ez a 18. év, amikor elindítjuk Growww programunkat. Az elmúlt 17 évben 2500 fiatal tehetség csatlakozott a Mol-csoporthoz a Growww-n keresztül, akik friss perspektívákat hoztak magukkal, és valódi változást jelentettek a szervezet számára. Ezek a kiváló fiatal tehetségek eredményorientáltak, és folyamatosan keresik saját területükön a megoldásokat. Mindennap felteszik maguknak a kérdést: hogyan lehetne ezt még jobban csinálni?

Kozma Szabolcs, a Mol Magyarország logisztikai vezetője, aki korábban részt vett ebben a programban, úgy fogalmazott: „A programban való részvétel számomra olyan volt, mint egy csodálatos utazás egy nagyszerű csapattal. A 12 hónap alatt számos közös projekten dolgoztunk, mentorok irányítottak minket, tanulhattunk a vállalat vezetőségétől, és egyszerűen jól éreztük magunkat. De természetesen kemény munka is volt. Mindez segített abban, hogy azzá a vezetővé váljak, aki ma vagyok.”