Orbán Viktor üzent az új vezérkari főnöknek

2023.05.08. 18:03
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést hétfőn, amelyben sok sikert kívánt Böröndi Gábornak, a Magyar Honvédség nemrég kinevezett új parancsnokának.

A kormányfő a közösségi médiában üzent a pár héttel ezelőtt kinevezett Böröndi Gábor altábornagynak. Posztjában úgy fogalmazott:

Jó munkát kívánok Böröndi Gábor altábornagy úrnak, a Magyar Honvédség új vezérkari főnökének!

Orbán Viktor posztjához egy képet is csatolt, amelyen az új vezérkari főnök a kinevezésére készül Novák Katalin köztársasági elnökkel, valamint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel.

Április végén történt a váltás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök április 27-én felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar korábbi főnökét. Ezt követően múlt hét kedden bemutatták a honvédség új vezérkari főnökét, Böröndi Gábor altábornagyot. 

Böröndi Gábor 30 éves pályafutása alatt különböző szintű parancsnoki beosztásokban szolgált a Magyar Honvédségben, és európai, illetve Európán kívüli NATO-műveletben is részt vett.

Böröndi altábornagy a legszélesebb körű parancsnoki és katonai vezetői háttérrel, valamint NATO-ban szerzett hadszíntéri tapasztalatokkal rendelkező magyar tábornok, volt vezérkarfőnök-helyettes. Elvégezte az Egyesült Államok és a NATO vezérkari akadémiáját. Jelenleg Magyarország brüsszeli katonai képviseletének vezetője a NATO-ban és az EU-ban

– írta róla a Honvédelmi Minisztérium.