A kiemelkedő fizetés mellé hatalmas bónuszokat kapnak a Wizz Air pilótái

2023.06.28. 19:08
Egy Wizz Airnél dolgozó első tiszt megközelítőleg 30 ezer euró, egy kapitány pedig 50 ezer euró egyszeri pénzbeli bónuszban részesül, azonban ennek van egy feltétele. A légitársaság új, kedvezőbb munkarendet is bevezet a pilótái számára – derül ki a cég közleményéből.

A 2023 októbere és 2024. január 8-a között életbe lépő új kezdeményezéseket azért vezeti be a légitársaság, hogy ezzel is megkönnyítse a munkaerő biztosítását folyamatos európai növekedéséhez.

Az új rendszer alapján fix és rugalmas munkarendi lehetőségek is rendelkezésre állnak az alábbiak szerint:

  • 5 nap beosztás, 4 pihenőnap,
  • 14 nap beosztás, 7 nap szabadnap az ingázó pilóták számára,
  • részmunkaidős munkakörök.

Nagy felelősséghez nagy bónusz jár

A Wizz Air pilótái emellett egyszeri pénzbeli bónuszban is részesülnek, amely egy első tiszt esetében megközelítőleg 30 ezer euró (11,1 millió forint), egy kapitánynál pedig 50 ezer euró (18,6 millió forint) – amennyiben a kollégák a Wizz Air alábbi bázisain dolgoznak: Craiova, Szucsáva, Iasi, Szkopje és Kutaiszi.

Örömmel jelentjük be, hogy pilótáink számára új, rögzített munkarendet is kínálunk, amely biztosítja számukra a stabilitást és a rugalmasságot, miközben igazodik a magánéletükhöz is. Az egyes bázisokra vonatkozó bónuszprogrammal arra szeretnénk ösztönözni az új belépőket és a meglévő kollégákat, hogy csatlakozzanak a meghatározott bázisokhoz, a megtartási program kezdetekor beiratkozási bónuszt, a sikeres befejezést követően jutalompontot kapjanak

– mondta Ewa Danecka, a Wizz Air Crew Resources and Planning-vezetője. Megjegyezték, hogy a bevezetésre váró programok mellett természetesen a Wizz Air korábbi juttatásai, mint például a kedvezményes, illetve ingyenes munkavállalói jegyek, valamint a repülőjegy-kedvezmények a barátok és családtagok számára, különböző biztosítások és a munkavállalói bónuszrendszer továbbra is elérhetők a munkatársak számára.

Korábban megtudtuk, hogy a Wizz Air kadétprogramjához már 14 ezer euró (5,2 millió forint) is elég, hiszen a többit a légitársaság előfinanszírozza. Ehhez szükség van a kadét szándékára is, hogy a későbbiekben a légitársaságnál dolgozik, és a béréből visszafizeti a tandíjat. Országonként eltérő a pályakezdők fizetése (a helyi árszínvonalnak megfelelően), azonban a képzés másfél-két éven belül bőven megtérül.