Utálja a sorban állást? Akkor van egy jó hírünk

2023.07.30. 12:51
A víz-, gáz- és a távhőszolgáltatás is elérhető az e-bejelentőn keresztül – közölte videóüzenetében György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György István saját Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arról beszélt, hogy egyre több ügytípusban elektronikus úton is lehet ma már ügyeket intézni, az e-bejelentős szolgáltatást 2022 februárjától indították el, „amely a közműátírásoknak igen jelentős egyszerűsítését tartalmazza”.

Az e-bejelentő szolgáltatás használata megkíméli az ügyintézéskor az ügyfeleket attól, hogy egyenként kelljen az ügyfélszolgálatokat felkeresniük, legyen az akár áram-, gáz-, víz- vagy távhőszolgáltató” – hangsúlyozta.

Néhány kattintással bent lehetnek azon az ügyfélszolgálati felületen, ahol ezeket el tudják végezni gyorsan, egyszerűen és kényelmesen, akár ingatlant vásárolnak, vagy megváltozik az adott ingatlan díjfizetője, adatváltozás, névváltozás történik – ismertette az államtitkár.

Kiemelte: az e-bejelentető szolgáltatás kezdetben 30 vállalat részvételével indult, ami azt jelentette, hogy ezt az ország bizonyos területein lehetett elérni. Ma már több mint 130 vállalat csatlakozott az e-bejelentő szolgáltatáshoz, így az ország valamennyi településén elérhető.

György István jelezte, az e-bejelentő szolgáltatás fejlesztésével mód lesz arra is, hogy a telekommunikációs ügyfélszolgálatok felkeresése helyett ezen a felületen lehessen intézni az ügyeket, de erre még várni kell, ez is hamarosan el fog indulni – idézi az MTI.

A videóüzenetben az államtitkár arra biztatott mindenkit, hogy éljen az e-bejelentő szolgáltatással, ami az e-bejelentő.gov.hu felületen érhető el.