Csányi Sándor szerint már borítékolható a rekordév az OTP-nek

2023.08.21. 18:58
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója interjút adott a Világgazdaságnak, amelyben kijelentette, hogy az idei első fél év után az már biztos, hogy 2023 rekordév lesz az OTP-csoport számára.

A Világgazdaság többek között arról kérdezte Csányi Sándort, hogy csoportszinten elérheti-e idén az OTP az 1000 milliárd forintos nyereséget. 

Az elnök-vezérigazgató szerint jó esély van rá, mivel az első fél évben 572 milliárd forintos profitra tett szert a vállalat. Jóslatokba nem kívánt bocsátkozni a második fél évet illetően, de abban biztos, hogy 2023 rekordév lesz az OTP-nek.

Augusztusban az Indexen is megírtuk, hogy az elemzők várakozásait is túlszárnyalta az OTP-csoport második negyedéves teljesítménye, amikor 283,94 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el. Ezzel 52 százalékot javított az előző negyedévhez és 75 százalékot tavalyhoz képest.

A várható osztalékkal kapcsolatban Csányi Sándor a lapnak elmondta, hogy mivel az OTP román leányvállalata eladósorba került, több forrás juthat a magasabb papíronkénti osztalékra, ha a magyar bank nem vásárol további tulajdonrészt más pénzintézetekben.

Hozzátette azonban, hogy az osztalékfizetés kérdése korai, tekintve, hogy a román érdekeltséget még nem adták el – ugyanakkor nagy iránta az érdeklődés.