Fegyverrel támadtak kukásokra Óbudán, egyiket nyakon lőtték

2023.09.24. 12:05
Airsoft fegyverrel támadtak kukásokra Óbudán még péntek reggel. Az egyiküket nyakon lőtték, a másikat pedig hasba. Az elkövetőt azonnal elfogták.

„Az egyiket nyakon lőtték, a másikat hasba” – ezt a Tényeknek mondta az az óbudai nő, aki annak a lakótelepnek a közelében lakik, ahol

airsoft fegyverrel lőttek rá két kukásra pénteken.

A beszámoló szerint lomtalanítás volt, és egy 55 év körüli férfit zavart a zaj, ami miatt agresszív lett. Ekkor elővett egy airsoft puskát és rálőtt a két férfira. „Pont akkor jöttem hazafelé. Majd azt vettem észre, hogy egy mentőautó nagyon gyorsan közeledik. Akkor magam elé engedtem és akkor láttam, hogy ide áll be. Akkor már rendőrség, mindenki kint volt” – mesélte az egyik szemtanú.

Mindkét férfi sérülést szenvedett, az állapotuk nem volt válságos, de vizsgálatra mindkettőjüket sürgősségi osztályra szállították. Azóta már kiengedték őket a kórházból.

Egy szakértő szerint ezek a játékfegyverek különösen veszélyesek, akár súlyos sérüléseket is okozhat.

Az airsoft fegyver egy játékfegyver, amely műanyag lövedéket lő ki viszonylag nagy sebességgel. Úgy van kialakítva, hogy normál használat között nyilván az emberi életre ne legyen veszélyes, de ettől függetlenül közelről, illetve ha lágyrészeket vagy élettani részeket talál el, akkor azért tud súlyos sérüléseket okozni

– hangsúlyozta Hajós István biztonságtechnikai szakértő.

A rendőrség azonnal elfogta az agresszív férfit és őrizetbe is vették.