Megvan az új neve az ikonikus magyar vállalatnak

2023.10.24. 12:01
Új tulajdonosa van a Dunaferrnek: a Liberty Steel Central Europe Kft. 55 millió euróért vette meg a céget. Kedden pedig az is kiderült, hogy új neve a Liberty Dunaújváros lett.

Hivatalosan elindult a Liberty Steel Hungary honlapja, a korábbi Dunaferr dunai vasmű, új neve pedig a Liberty Dunaújváros lett – vette észre a Portfolio. A rövid bemutatkozásban ez áll: a Liberty Dunaújváros Magyarország legnagyobb acélgyártója. Szombaton jelentették be, hogy új tulajdonosa van a Dunaferrnek:

a Liberty Steel Central Europe Kft. 55 millió euróért vette meg a céget.

Október 20-án lezárult a tranzakció, hivatalosan is a Liberty Steelhez került a felszámolt Dunaferr. Eddig sem volt titok, hogy a Liberty Steel a befutó, a nyertes vevő a felszámolás alatt álló Dunaferr vasműért folytatott pályázati versenyben. A felszámolóbiztos a dolgozóknak kiküldött levelében arról tájékoztatott, hogy a július 18-án elindított tranzakciót pénteken lezárták.

Tájékoztatom önöket, hogy a fenti megállapodásban rögzített tranzakció zárása 2023. október 20-án megtörtént. Ezt követően a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. és a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. teljes jogú tulajdonosa a Liberty Steel Central Europe Kft.

– írta a levélben. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium július elején jelezte, hogy a Liberty Steel megveszi a Dunaferrt, a Fővárosi Törvényszék végzéséből pedig kiderült az is, hogy 55 millió euróért vették meg a céget, ami akkori árfolyamon 15,4 milliárd forintnak felel meg.