Tömeges leépítésre készül egy népszerű játékgyártó

2023.12.12. 13:40
A Hasbro dolgozóinak csaknem 17 százalékát elbocsátja, miután a csökkenő eladási számok miatt zuhanni kezdett a bevételük.

A Hasbro vezérigazgatója, Chris Cocks hétfőn bejelentette, hogy a gyenge eladások miatt nagyjából 1110 munkahelyet szüntetnek meg, vagyis a dolgozók csaknem 17 százalékát bocsátják el – írja a The New York Times. 

A leépítésre a következő hat hónapban és a következő év elején kerülhet sor. A Hasbro olyan népszerű márkák játékgyártója, mint a Peppa Pig, a Transformers és a Magic: The Gathering.

A cég vezérigazgatója szerint az utóbbi időben jelentős előrelépést sikerült elérniük, azonban az első kilenc hónapban csökkentek az eladások, ami a nyári időszakban is folytatódott. Úgy látják, hogy az idei évben tapasztalt piaci zuhanás 2024-ben is kitart.

A vállalat már a harmadik negyedéves eredményjelentésében jelezte, hogy a játékeladások borús gazdasági kilátásokat vetítenek előre.

A kimutatás szerint a teljes bevétel akár 13-15 százalékkal is csökkenhet az év végéig.

A Hasbro részvényei szintén rosszul teljesítettek: a társaság részvényei mintegy 5,7 százalékot estek a zárás utáni kereskedésben, így az elmúlt évhez képest csaknem 19 százalékkal csökkentek.

A cég továbbra is vizsgálja, milyen lehetőségekkel csökkenthetik a jövőben a kiadásokat. Ezzel összefüggésben a Hasbro 2025-ben, a bérleti szerződések lejárata után bezárja az egyik, Providence-ben található irodáját is.