Négy hónap után visszakapcsolták a gázt egy zuglói társasházban

2023.12.13. 18:31
Nyár óta nélkülözte a fűtést és a meleg vizet egy XIV. kerületi társasház. A Zuglói Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint kedd délután helyreállították a gázszolgáltatást az épületben.

Egy zuglói társasházban 28 lakás és csaknem ötven ember maradt fűtés és meleg víz nélkül. Az MVM augusztus 20-án gázszivárgásra hivatkozva függesztette fel a szolgáltatást. A Nagy Lajos király útja 156. számú társasházban csaknem négy hónapja nem volt gáz. 

Cikkünk megjelenése után a Zuglói Polgármesteri Hivatal szóvivője, Kormos Kata is reagált az ügyre. A gázszolgáltatás szüneteltetésével kapcsolatban kiemelték, hogy a probléma megoldása gyorsított eljárásban is időigényes volt.

Kedd délután az MVM szakemberei helyreállították a gázszolgáltatást, így négy hónap után ismét van gáz a zuglói társasházban

– ismertette a Zuglói Polgármesteri Hivatal szóvivője.

Megjegyezték, hogy az eljárás elhúzódását nehezítette, hogy a társasház nem rendelkezett azzal az összeggel, amely a gázszolgáltatás visszaállításához szükséges munkálatokat fedezte volna. Az önkormányzat ekkor egy 3 millió forint értékű, visszatérítendő, kamatmentes támogatást is felajánlott a szükséges költségek finanszírozásához, amelyről november elején állapodtak meg.

A javítás elkezdéséhez szükség pénz november 29-én érkezett meg a társasház számlájára, így decemberben már zajlott a kivitelezés.

A gázhálózaton további tömörtelenségi hibák jelentkeztek, ami megnehezítette a munkák gyors befejezését – tették hozzá.