Piacra dobták a világ első újrahasznosított pelenkáját

2024.04.20. 15:38
Egy higiéniai termékeket gyártó japán cég szombaton a világon elsőként megkezdte az újrahasznosított pelenkák árusítását az ország délnyugati részén lévő bevásárlóközpontjaiban.

A japán Unicharm Corp. nevű cég újrahasznosított pelenkákat dobott piacra, amiket az Aeon Kyushu Co. kiskereskedelmi lánc 68 üzletében árulnak szombattól – írja a Kyodo News

Az Unicharm két, Kagosima prefektúrában lévő önkormányzattal működött együtt a pelenkák újrahasznosítása érdekében. Egy speciális eljárást alkalmaztak, amelynek lényege, hogy ózon segítségével távolították el a baktériumokat és a szagokat.

A cég 2022-ben kezdte meg az újrahasznosított felnőttpelenkák gyártását, és kezdetben kórházaknak és idősotthonoknak biztosította azokat. „A pelenkák higiéniájára vonatkozóan megkaptuk a szakértők jóváhagyását” – mondta Tsutomu Kido, az Unicharm ügyvezető igazgatója.

Egy 42 darab pelenkát tartalmazó csomag 1078 jenbe (2500 forint) kerül, ami valamivel drágább, mint a vállalat hagyományos eldobható pelenkája.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.