2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Újraindult az Uber Budapesten

2024.06.13. 08:43
Nyolc év után újra elérhető Magyarországon az Uber taxiszolgáltatás. A mobilapplikációban csütörtöktől már láthatóak a fuvarajánlatok is.

Az Uber mobilapplikációja a megszokott módon, a célpont megadása után dobja fel a közelben elérhető járműveket az árajánlattal együtt. A csütörtöktől elérhető szolgáltatás a taxi esetében azonban egyelőre nem a valós, hanem egy promóciós árat mutat – írja a hvg.hu.

Ugyanis az Uber Budapesten nem a korábban alkalmazott dinamikus árazást fogja alkalmazni, hanem a BKK fix taxis tarifáit.

Mint megírtuk, a 2016-ban – a hagyományos taxitársaságok nyomására – kivonult társaság, az Uber nem jogi entitásként vagy taxitársaságként tér vissza, hanem mint márka, amely adja a szoftvert, de a szolgáltatás a Főtaxi diszpécserszolgálatán fut majd.

Nagy Elek tulajdonos tavasszal arról beszélt lapunknak, hogy az Uber és az F Mobilitás Kft. a Főtaxi-csoport leányvállalataként, a Főtaxitól függetlenül üzemelő együttműködési modellt alkalmaz majd az Uberrel, a magyarországi helyi sajátosságok figyelembevételével.