Jó hír az autósoknak, változik az üzemanyag ára

2024.08.07. 16:19
Csütörtöktől csökkennek az üzemanyagárak, a benzin és a gázolaj beszerzési ára is bruttó 4-4 forinttal mérséklődik.

Csütörtöktől ismét változik az üzemanyag beszerzési ára, a holtankoljak.hu közzétette a legfrissebb üzemanyagár-változásról szóló számokat. A portál szerint a benzin és a gázolaj beszerzési árát is csökkentik bruttó 4-4 forinttal.

A szerdai átlagárak a következőképpen alakulnak a portál szerint:

  • 95-ös benzin: 613 forint/liter,
  • gázolaj: 616 forint/liter.

Volt, hogy csökkent az üzemanyagár – mégis ugyanannyit fizettünk érte

A képet még árnyalja, hogy az utóbbi időben a beszerzési árak csökkenése nem mindig volt érezhető a benzinkutakon. Korábban az Indexen arról számoltunk be, hogy hiába változtak az üzemanyagárak július közepén, ezt mégsem érezhették mindenhol az autósok.

Ugyanis a holtankoljak.hu szerint akkor voltak olyan benzinkutak – nem is kevés –, amelyek a választások előtt leszorított árak kompenzációjaként egyszerűen lenyelték az árcsökkenést.

Nem akkora mértékben csökkentek az árak, mint ahogy azt a nagykerárak indokolták volna

– mondta az RTL híradójának Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője. Szerinte ezzel a májusi kiesést próbálják visszaszerezni a kutak, amelyet a kormány benzinárstop-ígéretei miatt szenvedtek el. Hiszen – ahogy azt Orbán Viktor is elmondta egy interjúban –, Magyarországon nem lehetnek magasabbak az üzemanyagárak, mint a régiós átlagár, máskülönben a kormány beavatkozik.