Lencsevégre kapták Orbán Viktort egy Comói-tó partján fekvő luxusétteremben

2024.09.04. 12:17
Visszatért nyaralásából Orbán Viktor miniszterelnök, aki rögtön az olasz tóparton indítja az őszt. A kormányfő egy gazdasági fórumon vesz majd részt, ahol az Európai Unió Tanácsénak soros elnökeként beszédet is mond és részt vesz egy panelbeszélgetésen. A miniszterelnököt már lencsevégre is kapták a tó partján egy luxusétteremben.

Orbán Viktor miniszterelnök a héten egy észak-olaszországi gazdasági fórum panelbeszélgetésén vesz részt, amelynek témája Magyarország és Európa jövője lesz – mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek.

A sajtóhírek szerint pénteken, az Európai Ház – Ambrosetti fórum nyitónapján a Comói-tó melletti Cernobbióban tartják az éves rendezésű háromnapos rendezvényt, amelyen az üzleti élet, az ipar vezető személyiségei, diplomaták és kormánytagok találkoznak Olaszországból és külföldről egyaránt. Ott lesz például Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vagy Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök, de Jordánia királynéje is tiszteletét teszi. Orbán beszédet is tart majd „Az Európai Unió Tanácsának irányelvei” címmel a fórum hivatalos tájékoztatója szerint.

Lefotózták a miniszterelnököt

A Comói-tó partján lévő Moltrasio városában, a Ristorante Imperialino teraszán és kertjében kapták lencsevégre a magyar miniszterelnököt, akit a 444 olvasója által készített fotók szerint körbevezették a helyszínen.

A portál kicsit mélyebbre ásott a luxusétterem étlapjában, amelyből kiderült, hogy a Michelin Guide által is ajánlott étterem étlapján található, étlapról választott ételek 30 és 110 euró között leledzenek, de akár három különböző degusztációs menüből is választhatott a kormányfő, ha úgy döntött, hogy a helyszínen ebédel. Ezek a menük 105 és 155 euró között vannak, a hozzá ajánlott 40 és 60 euró közötti borokkal.

Beszédre is készül a miniszterelnök

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a héten vasárnap rendezik a Fidesz hagyományos piknikjét Kötcsén, amin beszédet mond majd Orbán Viktor is.

„Ahol a haza, ott a szabadság” – ez volt a tavaly megrendezett kötcsei piknik mottója. Orbán Viktor akkor többek közt beszélt arról is, hogy meddig akar miniszterelnök lenni, de szót ejtett egy 15 pontos nagy tervről is.