Fontos hírt kaptak az autósok, ismét változnak az üzemanyagárak szombaton

2024.09.06. 16:55
Szombattól ismét változnak az üzemanyagárak, így a benzinesek és a dízelesek is kedvezőbb áron tankolhatnak a magyarországi kutakon.

A holtankoljak.hu szerint szeptember 7-én tovább csökkennek az üzemanyagárak.

Mint a portál írta, 

A benzin nagykereskedelmi ára 7 forinttal lesz kevesebb, míg a gázolajért 4 forinttal kell kevesebbet fizetni.

A benzin átlagára jelenleg 594 forint, míg a gázolajé 600 forint. A portál szerint az árcsökkentés érvényesítésének mértéke szombaton derül ki, de várhatóan a benzin mellett a gázolaj átlagára is 600 forint alá csökken majd a hétvégén. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elemzések a nemzetközi olajár esését valószínűsítik, így szeptembertől várhatóan tovább csökkennek az üzemanyagárak. A Világgazdaság keddi információi szerint a Brent típusú olaj ára 4 százalékkal, hordónként 74,5 dollárra, a WTI-olaj ára pedig 3,3 százalékkal, 71,2 dollárra csökkent.

A tavaly decemberi árakat is elérhetjük

A portál szerint a Brent ezzel ledolgozta teljes 2024-es árfolyamnyereségét, és tavaly december óta a legalacsonyabb napon belüli szintre esett. Mindemellett a kiszivárgott információk szerint az OPEC+ országai napi 180 ezer hordóval növelik a kitermelést.

Augusztusban a beszerzési árak csökkenése nem mindig volt érezhető a benzinkutakon. Korábban az Indexen arról számoltunk be, hogy hiába változtak az üzemanyagárak július közepén, ezt mégsem érezhették mindenhol az autósok.