A BYD elárulta, miért van szükség közel 100 ezer elektromos járművének visszahívására

2024.09.30. 16:25
A kínai cég 97 ezer elektromos járművet von ki a forgalomból egy gyártási hiba miatt, melynek következtében a kormányvezérlő egységek válhatnak tűzveszélyessé. Csak két konkrét típust hív vissza a BYD, de már megkezdte javíttatásukat.

A BYD mintegy 97 ezer elektromos járművet hív vissza a kormányvezérlő egységet érintő gyártási hiba miatt, mely tűzveszélyhez vezethet. A Kínában 2022 november és 2023 decembere között gyártott Dolphin és Yuan Plus típusokat hívta vissza a távol-keleti autógyártó − közölte a CNN.

A vállalat egyelőre nem reagált a sajtómegkeresésekre, de kéri a kereskedőket, hogy a visszahívott járműveknél végezzenek javításokat. Arról sem adtak tájékoztatást, hogy az érintett elektromos autók közül van-e már exportált darab.

A Dolphin és Yuan Plus volt a BYD két legkelendőbb modellje 2023-ban, amely a Kínai Autógyártól Szövetségének adatai szerint az évben eladott hárommillió autó 26 százalékát tette ki. Korábban plug-in hibridek egy részét kellett visszahívnia, mert tűzveszélyes akkumulátorok kerültek beléjük.

Mint korábban írtuk, a BYD Szegeden hoz létre egy gigaberuházást, amely legutóbbi közleményük szerint több ezer munkahelyet teremt majd.