Pénzosztásba kezd az OTP, így lehet nyerni félmillió forintot

2024.10.07. 20:20
Újraindult az OTP Class Pályázat, amelyre általános és középiskolai osztályok jelentkezhetnek. A szakmai zsűri osztályonként félmillió forint támogatást ítél meg négy osztálynak, amivel közelebb kerülhetnek céljaik megvalósításához.

Két kategóriában – közösségépítés, valamint iskolai környezet fejlesztése – várja a hitelintézet a nevezéseket.

A szakmai zsűri osztályonként 500 ezer forint támogatást ítél meg négy osztálynak,

amivel közelebb kerülhetnek céljaik megvalósításához. További két osztály pedig az OTP Fáy Alapítvány különdíjában részesül, ennek keretében többek között pénzügyi képzésen vehetnek részt. 

Az OTP Bank kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy támogassa a jövő generációját, és megismertesse a fiatalokkal a pénzügyi tudatosság fontosságát. Ennek érdekében és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a hitelintézet idén is meghirdette az OTP Class Pályázatot.

A pályázattal magyarországi általános és középiskolás, 5–13. évfolyamos osztályközösségek számára nyílik meg a lehetőség olyan célok, tervek megvalósítására, amelyek a közösséget kovácsolják és az iskolai környezetet teszik szebbé, élhetővé

– írja közleményében az OTP. Tavaly is négy osztálynak ítélte meg az osztályonkénti félmilliós nyereményt a zsűri.

  • A Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola 6. b osztálya prágai osztálykirándulásra utazhatott,
  • míg az Újbudai Bocskai István Általános Iskola CS-alakzat nevű csapata jelnyelvtréninget és hallássérült gyerekekkel közös kirándulást szervezett.
  • A nyereményből a Győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 6. b osztálya az iskola udvarát szépítette,
  • míg az Érdi Bolyai János Általános Iskola ÉrdiBolyai6a csapata az iskolájuk folyosóján található régi öltözőszekrényeket cserélte le.

Hogyan pályázhat az osztály? 

A pályázatok benyújtására 2024. november 3-ig van lehetőség, két kategóriában: közösségépítés és iskolai környezet fejlesztése. A pályázat keretébe akár egy különleges tanulmányi kirándulás, iskolai esemény vagy sportnap megvalósítása, készségfejlesztő játékok, eszközök beszerzése, kulturális vagy kézműves programok, vagy éppen az udvar parkosítása is belefér.

Amennyiben az osztálynak több ötlete is van, mindkét kategóriában pályázhat, de egy csapat csak egy díjra jogosult. 

A pályázáshoz többek között egy kitöltött pályázati lap és egy 2-3 perces kreatív bemutatkozó videó szükséges. A pályázati lapnak tartalmaznia kell egy részletes költségbecslést is, amelynek célja, hogy a diákok felmérjék, projektjük milyen anyagi vonzattal jár. Ugyan az anyagok összeállítása csoportos feladat, azokat egy felnőtt, vagyis egy szülő vagy egy tanár adhatja be a jelentkezés során.

Fél éven belül el kell költeni a pénzt

A beérkezett pályaműveket egy szakmai zsűri bírálja, és mindkét kategóriában két nyertest hirdet osztályonként 500 ezer forint támogatással, amelyet a hitelintézet az osztályok OTP Class számlájára utal.

Az osztályoknak hat hónapjuk van a keretösszeg felhasználására és az elszámolásra.

Ezenkívül további két osztály megnyerheti az OTP Fáy Alapítvány különdíját, amely során az osztályok egy ebéddel egybekötött félnapos pénzügyi tréningen és állatkerti látogatáson vehetnek részt.

Az OTP Class Pályázat idei újítása, hogy a pályázók interaktív pénzügyi edukációs előadásokat is igényelhetnek, ezeket OTP Bankban dolgozó szakértők tartják meg az osztályoknak saját iskoláikban. Ezzel az a célunk, hogy bővítsük a diákok pénzügyi ismereteit, ezáltal hozzájáruljunk ahhoz, hogy később pénzügyileg tudatos felnőttek váljanak belőlük. Az előadásokon részt vevők közül kerül ki a két különdíjas osztály

– mondta Máriás Endre, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője. A zsűri kiemelten figyeli, hogy az osztály tagjai aktívan részt vesznek-e a projekt kidolgozásában. Bár külső segítség, eszköz igénybe vehető, a diákok önkéntes részvétele nélkülözhetetlen.