Újabb hatalmas megállapodást kötött egy állami vállalattal Tiborcz István cége

2024.10.17. 06:03
A Waberer’s Csoport építi a logisztikai központot Ecseren, amelyet a Magyar Posta 2026 elején vásárol meg a miniszterelnök vejének többségi tulajdonában lévő cégcsoporttól. Nem ez az első alkalom, hogy Tiborcz és a Magyar Posta közel kerülnek egymáshoz, ugyanis néhány hónapja szintén az üzletember cége kebelezte be a posta biztosítóit.

A Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének többségi tulajdonában lévő Waberer’s Csoport hatalmas területen építkezik Ecseren, amelynek a végeredménye a Válasz Online cikke szerint egy 8,5 hektáros területen elterülő logisztikai központ lesz, és ezt a Magyar Posta vásárolja meg a cégcsoporttól. Az időzítés azért is érdekes, mert a hírek szerint 2026 elejére készül el a nagy mű, tehát a választások előtt az állami cég még meg tudja vásárolni Tiborcz Istvánéktól.

A területen egyébként már egy 13,5 hektáros részen kész egy logisztikai központ, ahol raktárszolgáltatásokat nyújtanak többek között a Media Marktnak is. A földterületet 18 milliárdért vásárolták Jellinek Dánieltől – aki a minap vállalta magára a számlagyáros botrány jelentős részét –, amiből 7,3 milliárdot a magyar adófizetők álltak a Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül, majd a kormány „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé” nyilvánította az építkezést.

A Magyar Postának állítólag annyira megtetszett a Waberer’s logisztikaiingatlan-fejlesztési morálja, hogy bejelentették, velük építtetik meg az ultramodern, 25 ezer négyzetméteres összterületű csomagfeldolgozóját, amely óránként akár 30 ezer csomag szortírozására is képes lehet.

Nem ez az első ügy egyébként, hogy a Magyar Posta és Tiborcz István üzletel egymással, ugyanis pár hónapja a miniszterelnök vejének egyik cége bekebelezte a Posta biztosítóit is: a Magyar Posta Biztosító Zrt.-t és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-t is.