250 milliót szereztek pénzmosásból

2016.05.05. 10:00

A rendőrség pénzmosás gyanúja miatt eljárást indított hat ember ellen. A gyanúsítottak között van nagykátai, szigethalmi, pilisi, szegedi és budapesti is.

A Police.hu azt írja, hogy a gyanúsítottak 2015 júliusában és augusztusában több olyan céget is átvettek, amik nem kifejezetten törvényesen jutottak pénzhez. A cégek bankszámláira két hónap alatt csaknem 300 millió forint érkezett, amiből több mint 250 millió forintot jutalékért cserében felvettek azért, hogy a csalást eltitkolják. A gyanú szerint tudniuk kellett arról, hogy a pénz milyen forrásból származik.

A rendőrség kedden hét budapesti és öt vidéki helyszínen végzett házkutatást: az ingatlanokban az üggyel összefüggésbe hozható iratokat, pendrive-okat, táblagépeket és számítógépeket találtak és foglaltak le.

A gyanúsítottakat előállították a rendőrségre, másnap egy társuk még feladta magát. Gyanúsítotti kihallgatásuk után egy embert őrizetbe vettek a rendőrök, akinek előzetes letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.