A Bankszövetség nem zárkózik el a Quaestor-ügy miatt beterjesztett egyes módosításoktól

2015.04.13. 17:17

Valutaváltó

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a hétfőn folytatódtak az egyeztetések a Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium között: a megbeszélésen a bankok képviselői nem zárkóztak el a brókerbotrány miatt beterjesztett egyes módosításoktól illetve a Quaestor kártalanítási alap felállítását kezdeményező javaslattól.

A múlt héten Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdett a pénzügyi rendszert érintő szabálymódosításokról, valamint a Quaestor-ügy károsultjaihoz kapcsolódó parlamenti javaslatról.

A Bankszövetség jelezte a Quaestor törvénnyel kapcsolatos aggályait. Az egyeztetésen megállapodtak arról is, hogy a Beva nagy összegű kártalanítása nyomán a befektetési szektorban kialakult helyzetről a gazdasági tárca jelentésben tájékoztatja a kormányt.

A megbeszélésen szóba került a bankadó közeljövőben várható fokozatos csökkentése és hogy cserébe azt várják el, hogy a bankok többet hitelezzenek. A részletek kidolgozása még további egyeztetéseken dől el véglegesen, amely nem befolyásolja a két indítvány parlamenti megvitatását.