16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Még két bank kivonul az országból

2015.08.06. 10:43

Valutaváltó

A Sberbank és az Axa Bank is menne, ha találna vevőt a magyar üzletre, de ez nem megy olyan könnyen.

Még két bank elhagyhatja az országot, pontosabban hagyná, ha sikerülne eladnia a magyar hálózatát. A Figyelő azt írja, hogy a Citibank mellett az orosz Sberbank és az Axa Bank is menne már az országból. Az utóbbinál nagyjából normális mederben halad az üzlet, ami már a második szakaszában tart, érdeklődők is vannak, bár a lap úgy tudja, már többen kiszálltak a versenyből. Az AXA egyben szeretné eladni a portfólióját, de ha úgy nem megy, akkor külön értékesítenék a jól, és külön a rosszul teljesítő részeket, amiket már, biztos ami biztos, szét is választottak.

A Sberbanknak viszont nem megy ilyen könnyen a dolog: az orosz banknak nagy gondot okoznak a szankciók, amik miatt nem juthat nyugati befektetés az orosz cégbe, ezért is adná inkább el az üzletét, ráadásul gyorsan. A Figyelő úgy tudja, a tulajdonosok már egy ideje házalnak, de egyelőre senkinek sem kell a magyar hálózat, mert azt csak nagyon mínuszosan lehetne átvenni. Az OTP-t és az Erstét sem érdekelte az üzlet, és bár az államot, pontosabban az Magyar Fejlesztési Bankot még megmozgatta a dolog, most már ők sem olyan lelkesek. 

Az sem teljesen tiszta még, hogy ki viheti a Citibank magyar hálózatát: a hetilap szerint az Erste az esélyes felvásárló, de még azon vitáznak a citisekkel, hogy mi legyen abban az átmeneti egy évben, amíg a felvásárlás után az új vevő még használhatja a Citibank rendszereit.  • Tippek
  • Hírek