A teljes paksi vezetést lecseréli a kormány

2015.05.14. 09:38

Eredetileg a hatékonyság növelésével indokolta a kormány, hogy a paksi erőmű vezetését nemzetközi menedzsmentre akarja bízni, aztán később már az átláthatóság fokozásáról volt szó, de a Nol.hu cikke szerint valójában az a helyzet, hogy Simicska Lajost akarják eltávolítani a bővítés közeléből.

A lap szerint az utóbbi időben több olyan személy is távozott az atomerőmű felső vezetéséből, akik a Simicska-Nyerges üzleti körhöz tartottak. Az Orbán–Simicska-konfliktus eszkalálódása óta viszont a 2003-as üzemzavar után miniszteri biztosként segítő kormánybiztost, Aszódi Attilát leszámítva nem maradt senki a vezetésben a régiek közül. Ennek a konfliktusnak lett az áldozata Nagy Sándor is, akik a Paks 2. projektcégből márciusban váratlanul Londonba távozott.

A lap információi szerint ezért jelenleg fejvadászcégek közreműködésével keresnek külföldi menedzsereket, mivel hasonló képességű magyar szakemberekkel már nem lehet feltölteni a pozíciókat. És bár Lázár János korábban három főről beszélt, valójában a teljes vezérkarról van szó.