Most 14 milliós teherautókat vesz a Posta

2009.10.29. 07:05
Összesen 827 millió forint értékben új szállító járműveket vásárol a Magyar Posta Zrt. A postavállalat augusztusban és most összesen 93 autóra kötött szerződést, így egy teherautó átlagosan 8,9 millió forintba kerül.

A közelmúltban zárult közbeszerzési eljárás eredményét ismertetve írta meg a Napi Gazdaság: a posta 592 millió forintot költ járműparkjának újabb fejlesztésére: 43 új, könnyű tehergépkocsira. Ez azt jelenti, hogy egy autó átlagosan 13,76 millió forintba kerül ezen a tenderen.

A lap emlékeztetett: a társaság emellett augusztusban kötött szerződést 50 darab, 3,5 tonna alatti tehergépjármű vásárlására 235 millió forint értékben. Abban a járműkategóriában így a posta 4,7 millió forintért jutott egy teherautóhoz.

A most megvett új autókat alapvetően a postai hálózatban a gerinchálózati vagy a főbb útvonalakon történő szállításra és a küldemények begyűjtésére, terítésére fogják használni. A Magyar Posta tulajdonában 3700 jármű van.

A Posta az elmúlt időszakban több nagy tendert is lebonyolított, illetve meghirdetett. A második nekifutásra eredményesen zárult a 4800 darabos kerékpár-vásárlási közbeszerzés, augusztusban okos pénztárcák beszerzéséről és videokódoló üzemről volt hír. Eredménytelenül zárult ugyanakkor, mint azt a napokban az Index megírta, a Posta által több mint félmilliárdosra becsült, az ajánlattevők által első körben ennél kétszer drágábbra taksált kártyaközponti tender.