Eladták az Allee-t

2010.01.13. 11:51

Megegyezett a budapesti Allee bevásárlóközpont 50 százalékos részesedésének mintegy 100 millió euró értékű értékesítéséről a fejlesztő ING Real Estate Development és az Allianz Real Estate Germany GmbH - jelentette be szerdán a két társaság. Az ING Real Estate Development megtartja az Allee tulajdonjogának fennmaradó 50 százalékát, és továbbra is ellátja a létesítménnyel kapcsolatos vagyonkezelői feladatokat.

Egy müncheni épületkomplexum megszerzése után véglegesítettük a befektetést az Allee bevásárlóközpontban is, hiszen ez a közös vállalat teljes mértékben megfelel a jelenlegi befektetési stratégiánknak, amellyel többek között kelet-európai befektetésekre összpontosítunk, és a portfoliónkban lévő kereskedelmi ingatlanok arányát is bővítjük – mondta el az értékesítés kapcsán Stefan Brendgen, az Allianz Real Estate Germany GmbH igazgatója. "Már a tavaly decemberi befektetéseink is a 2010-es év intenzív befektetési tevékenységét vetítették előre. Jelenleg további kereskedelmi, és irodai ingatlanok beszerzésének lehetőségét mérlegeljük a régióban."

Maarten de Jong, az ING Real Estate Development pénzügyi igazgatója hozzátette: "ez a tranzakció az elmúlt több mint egy éves időszakban az első jelentős ingatlanbefektetés Magyarországon és a közép- és kelet-európai régióban, és beigazolja, hogy az eredeti befektetési döntésünk helyes volt és terveinket sikeresen hajtottuk végre."

A tranzakció során az Allianz tanácsadója a Jones Lang LaSalle, az ING Real Estate Developmenté pedig a Cushman & Wakefield volt.