Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladták az Allee-t

2010.01.13. 11:51

Megegyezett a budapesti Allee bevásárlóközpont 50 százalékos részesedésének mintegy 100 millió euró értékű értékesítéséről a fejlesztő ING Real Estate Development és az Allianz Real Estate Germany GmbH - jelentette be szerdán a két társaság. Az ING Real Estate Development megtartja az Allee tulajdonjogának fennmaradó 50 százalékát, és továbbra is ellátja a létesítménnyel kapcsolatos vagyonkezelői feladatokat.

Egy müncheni épületkomplexum megszerzése után véglegesítettük a befektetést az Allee bevásárlóközpontban is, hiszen ez a közös vállalat teljes mértékben megfelel a jelenlegi befektetési stratégiánknak, amellyel többek között kelet-európai befektetésekre összpontosítunk, és a portfoliónkban lévő kereskedelmi ingatlanok arányát is bővítjük – mondta el az értékesítés kapcsán Stefan Brendgen, az Allianz Real Estate Germany GmbH igazgatója. "Már a tavaly decemberi befektetéseink is a 2010-es év intenzív befektetési tevékenységét vetítették előre. Jelenleg további kereskedelmi, és irodai ingatlanok beszerzésének lehetőségét mérlegeljük a régióban."

Maarten de Jong, az ING Real Estate Development pénzügyi igazgatója hozzátette: "ez a tranzakció az elmúlt több mint egy éves időszakban az első jelentős ingatlanbefektetés Magyarországon és a közép- és kelet-európai régióban, és beigazolja, hogy az eredeti befektetési döntésünk helyes volt és terveinket sikeresen hajtottuk végre."

A tranzakció során az Allianz tanácsadója a Jones Lang LaSalle, az ING Real Estate Developmenté pedig a Cushman & Wakefield volt.