Az MFB cáfolja Suchmant

2010.03.05. 16:07 Módosítva: 2010.03.05. 18:28
Az MFB továbbra sem hozza nyilvánosságra a sávolyi tanulmányt, noha Suchman Tamás ma erről nyilatkozott.

Niklai Ákos azt mondta személyes okok miatt döntött a lemondás mellett. Az Önkormányzati Minisztériumban megerősítették az elnök lemondását, és közölték, hogy azt a miniszter elfogadta. Az MTI az ügy hátterét ismerő közigazgatási és pénzügyi illetékesektől úgy értesült, hogy az elnök lemondása összefüggésben áll a sávolyi Balatonring beruházással, részleteket azonban ezzel kapcsolatban nem sikerült megtudni.

A beruházás megvalósítására vegyesvállalatot hoztak létre Balatonring Zrt. néven, amelyben 70 százalékban a Worldwide Circuit Management SL., 30 százalékban a Magyar Turizmus Zrt. a tulajdonos.

Niklai Ákos az Index megkeresésére nem kívánta megerősíteni, hogy távozása összefüggésben lenne a Balatonringgel. Mint mondta, hét éve volt posztján, a munkáját mindig nagyon szerette, de ennyi idő elég volt.

Adottak a feltételek ahhoz, hogy szerdán délutánig lezáruljon a Balatonring beruházás hitelszerződésének előkészítése és azt aláírják a felek, ami feltétele annak, hogy határidőre elkészülhessen a motorversenypálya - jelentette be ugyanakkor péntek délután Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, a sávolyi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Suchman Tamás Sávolyon, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy pénteken, a Magyar Fejlesztési Bank egyetértésével, a személyes adatok takarása mellett nyilvánosságra hozzák a beruházásról készült szakértői tanulmányt - cikkünk megjelenésekor, péntek délután négy óra után percekkel még nem volt elérhető az MFB honlapján sem a tanulmány, de a közzétételre vonatkozó friss közlemény.

Niklai Ákos 2004-től töltötte be az MT Zrt. elnöki posztját, tagja az Országos Idegenforgalmi Bizottságnak, alelnöke az Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetségének, tiszteletbeli elnöke a Magyar Szállodaszövetségnek, az Európai Szállodák, Éttermek, Kávéházak Szövetsége (HOTREC) vezetőségének tagja. A távozó elnök 1971 óta a szállodaiparban dolgozik, 1988-tól ügyvezető igazgatója a Kárpátia Étterem és Vendéglátóipari Kft.-nek.