Felszámolják az Arany Bikát működtető céget

2010.05.19. 10:05
A bíróság május 10-én adta határozatba a két debreceni és egy hajdúszoboszlói hotelt birtokló Cívis Hotels Zrt.felszámolását. Az ügyintézéssel a Kelet-Holding Gazdasági Tanácsadó Zrt.-t, s azon belül Buga Imre vezérigazgatót bízták meg.

A felszámolást elrendelő végzés várhatóan csütörtökön jelenik meg a cégközlönyben – írja a Hajdú-Bihari Napló. Azt követően harminc nap (június 19-ig) áll a Cívis Hotels Zrt. rendelkezésére a tevékenységet záró mérleg elkészítésére.

Csak az abban leírtak megismerése után várható döntés arról, hogy a hoteleket tovább üzemelteti-e a felszámoló, s hogy milyen áron kínálja őket megvételre, hogy a bevételből kiegyenlítse a cég mintegy 3,5 milliárd forintos tartozását, de legelőször is a dolgozók – értesüléseink szerint – hónapok óta elmarad béreit.

Több egymástól független infomációt kaptunk arról, hogy a cég vezetői jövő keddre összehívják a közgyűlést. Ezen nemcsak a felszámolót tervezik bemutatni a hitelezőknek, de Hupuczi László, a Cívis Hotels Zrt. elnök-vezérigazgatója is bejelenti lemondását a vállalat vezetéséről.

Hupuczi László már a Hajdú-Bihar Megyei Vendéglátó Vállalatot is vezette, annak jogutódja a Cívis Hotel és Gasztronómiai Rt., pedig már az ő dirigálása alatt jött létre. Bár a megyei lap szerette volna értesüléseinkről megkérdezni a cégvezetőt, ez már azért sem volt egyszerű, mert a cég honlapján közzétett mobilszámok már nem működnek – mint megtudtuk itt is jelentős hátralék áll a kikapcsolás mögött. Végül, többszöri próbálkozásra sikerült elérnünk a titkárságán keresztül, Hupuczi László azonban nem kívánt nyilatkozni.

Már csak egy dologban bízhatnak a hitelezők és a részvénytulajdonosok (akik, csak akkor kapnak bármit is a hotelek eladása után, ha a mintegy 3,5 milliárd forintos adósság kiegyenlítésén felül marad bevétel), ha a Cívis Hotels vezetőségének sikerül tető alá hozni egy a hitelezők számára is elfogadható megállapodást a június közepéig, s azt a felszámoló is elfogadhatónak tartja. Akkor eladhatják a szállodákat, s nem kerül sor az árverésekre.