Akár októberig strandulhatunk a fővárosban

2010.08.29. 14:49 Módosítva: 2010.08.29. 14:50

Vasárnap zárnak be a budapesti szabadtéri strandok. Aki azonban ősszel is strandolna a fővárosban, a Dagály fürdőben továbbra is megteheti. Az időjárástól függően október végéig nyitva tart a Gellért fürdő külső területe is - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vasárnap. Ősszel újraindulnak a Fürdőváró napok.

A vállalat tájékoztatása szerint a Dagály nyári területe szeptember végéig üzemel, a hónap végétől pedig átáll a már megszokott téli rendre.

A Csillaghegyi strand szeptember 4-től téli üzemmóddal, fedett medencével Budapest egyik legolcsóbb fürdőjeként működik tovább - írja közleményében a társaság, hozzátéve, hogy az átállási munkálatok ideje alatt, augusztus 30. és szeptember 3. között átmenetileg zárva tart a strand, ez idő alatt a bérletesek a Dagály fürdőbe járhatnak.

Hétfőtől hétköznaponként ismét fogad vendégeket a Dandár Gyógyfürdő, amely hétvégén zárva tart.

Ősszel újraindulnak a Fürdőváró napok, vagyis minden hétköznap más-más fürdőben lehet féláron fürdőzni: hétfőn a Dagályban, kedden a Lukácsban és a Rudas fürdőben (női nap), szerdán a Dandár fürdőben, csütörtökön a Rudasban (férfi nap), pénteken pedig a Csillaghegyi strandon - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.