A Főtaxi váltja a Zónát a reptéren

2010.11.18. 08:12 Módosítva: 2010.11.18. 09:25
A Népszabadság információi szerint a Főtaxi nyerte a repülőtéri tendert. Így december közepén már az ő autóik szállíthatják az utasokat. Ennek persze feltétele, hogy a Zóna levonul a drosztokról.

A Főtaxi nyerte a Budapest Airport Zrt. taxitenderét – írja a Népszabadság egy, a hallotaxi.hu egyik fórumán olvasható bejegyzés alapján. Az értesülést a lap érdeklődésére több magát megnevezni nem kívánó, de egymástól független forrás is  megerősítette.

A reptérüzemeltető a pályázatok értékelése során a második helyre a City Taxit, míg a harmadik helyre a 6x6 ajánlatát sorolta. A Budapest Taxi és a Tele5-Rádió konzorcium végül nem adott be ajánlatot, utóbbi azért, mert meg sem hívták.

A Budapest Airport részéről Hardy Mihály kommunikációs igazgató nem kommentálta az információt.

A reptér október elején, szerződésszegésre hivatkozva mondta fel a szerződést a jelenlegi szolgáltatóval, a Zóna Taxi Kft.-vel. Az akkori hírek szerint utaspanaszok és elszámolási problémák álltak a reptéri döntés hátterében. A Népszabadság úgy tudja – bár ezt a korábbi értesülését senki nem kommentálta –, hogy a Zóna több tízmillióval tartozik.

A taxiscég viszont – amely a szerződésbontást is cáfolta – ezzel ellenkezőleg a BA tartozásáról beszél, és felszámolási eljárást is kért a reptér ellen, de azt végül a bíróság a múlt héten elutasította.

A Népszabadság emlékeztet arra: Veres István többször közölte: nem vonulnak le a reptéri drosztokról. Ezért alighanem kemény csata lesz kierőszakolni, hogy a Főtaxi birtokba vehesse a drosztokat. A taxipiacot ismerők szerint látványos csaták színterévé válhat a Ferihegyi Repülőtér.