Megnyílik a második Starbucks

2010.12.03. 06:19
A Mammut II-ben lesz a kávézólánc második egysége, és majd lesz egy a Király utcában is.

Vasárnap nyitja újabb üzletét a Starbucks Magyarországon - számol be a Napi Gazdaság. A cég követi az első üzlet nyitási stratégiáját és az újabb egységét is bevásárlóközpontba viszi, most a Mammut II-be, ahol egy szigetüzlet várja a vendégeket 118 négyzetméteren. (A Westendben 150 négyzetméteren, galériás, teraszkapcsolatos üzletet nyitottak.) Az új kávézótól a láncot működtető Amrest Coffe Sp. Z.o.o. hasonló forgalmi adatokat vár, mint a Westendben működő üzlettől.

A márka megjelenésének fogadtatása kiváló volt, a Westend forgalma felülmúlja a Starbucks hasonló formátumú üzleteinek elvárt teljesítményét, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a kávézólánc sikeres lesz. Ehhez képest azonban továbbra is szűkszavú a működtető a hálózat bővítéséről. Annyi biztos, hogy egy üzlet nyílik a Király utcában is, viszont annak nyitási időpontjáról még hivatalosan nem döntött a cég. Arról sem beszéltek, hogy a hálózatbővítéshez mekkora anyagi támogatást nyújt az anyavállalat, holott ez sokat elárulna a hálózatfejlesztés várható intenzitásáról. Ám a cég még nagyon az elején van a budapesti befektetésnek és nem szívesen árulnak el információkat terveikről.

A magyar Starbucks 29 fővel kezdte magyarországi működését, most 85 munkavállalót foglalkoztat, amiből arra lehet következtetni, hogy a harmadik egység nyitása is küszöbön áll.