5 milliárd forintból háromezer új munkahely

2011.05.31. 15:57

A Munkaerőpiaci Alapból rendelkezésre álló 5 milliárd forintból 372 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 3095 új munkahely kialakításához, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak írták ki, és az a minisztérium szerint 5881 munkahely megőrzését is segíti, mivel a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat megtartják további két évig.

"A korábbi évek gyakorlatában sajnos előfordult, hogy a rossz tervezés miatt a munkahelyteremtő pályázatot kétszer is ki kellett írni, mivel a lehetetlen feltételek nem tették lehetővé, hogy elfogyjon a pályázati keretösszeg, a mostani támogatásra viszont kétszeres túljelentkezés volt" - közölte a minisztérium.

Szerintük ez azt mutatja, hogy átgondolt pályázati kiírással el lehet érni, hogy a források valóban oda jussanak, ahol a legnagyobb szükség van rá, ahol a támogatás nem „talált pénz”.

A pályázók között előnyt élveztek a hátrányos helyzetű térségben működő magyar kkv-k. Ezen belül is azok, amelyek jelentős számú új munkahelyen, jellemzően álláskeresők alkalmazásával valósítják meg a beruházást.