222 forint egy svájci frank

2011.06.16. 08:24
Szomorúan kezdődik a csütörtöki kereskedés a forint számára. Az euróval szemben már a 267-es szint felett is járt árfolyama, míg a svájci frank ellenében még szembetűnőbb a hazai fizetőeszköz gyengélkedése: 222 forintot is kértek egy frankért a bankközi devizapiacon. Legutóbb idén januárban volt ilyen drága a frank.

Érzékelhető eladói nyomás érkezett a forint piacára a csütörtök reggeli órákban. A hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama fél 8 körül a 267,50-es szinten is megfordult, és jelenleg is gyengébb a szerda este tapasztaltaknál.

A forint bő egy százalékot veszített értékéből a svájci frank ellenében, újra 222 felett járnak a jegyzések. Ilyen magasan legutóbb idén januárban járt a forint frankkal szembeni árfolyama. Ennek hátterében nemcsak a forint gyengélkedése áll, hanem az alpesi deviza egyre brutálisabb ereje.

A svájci frank csütörtök reggel nagyon közel került a hét elején felállított történelmi csúcsához az euróval szemben. Reggel 7 órakor ugyanis az 1,2006-os szinten is járt az EUR/CHF kurzusa, a korábban tapasztalt történelmi csúcs az 1,2004-es szint volt.