Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Kétezer embert vesz fel az Audi

2011.07.07. 08:47 Módosítva: 2011-07-07 08:49:44

A korábban közöltnél jóval több munkatársat vesz fel az Audi abba a győri üzemébe, amelynek alapkövét a délelőtti órákban teszi le Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, a járműkonszern első embere – írja a Kisalföld csütörtöki számában.

Közelebbről meg nem határozott forrásból a lap úgy tudja: a korábban közölt 1800 helyett kétezernél is több alkalmazottal számolnak; ezt Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke várhatóan az alapkőletételi ünnepségen jelenti be. Az Audi-fejlesztés 11,2 milliárd forintos állami támogatást kap.

Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgató tanácsának elnöke ma délelőtt teszi le az új Audi-gyár alapkövét. Az új egységgel az autógyártás teljes vertikumát lefedi majd az üzem, amelynek szerelőszalagjairól napi félezer autó gördülhet le 2013-tól.

A kormányfő és a cégvezető tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a járműgyártó cég 900 millió eurós fejlesztést hajt végre a nyugat-magyarországi telephelyen, ez közvetlenül 1800-zal növeli a munkatársak létszámát.

A tavalyi év utolsó napján 6422-en dolgoztak a gyárban, közülük 6138-an munkaszerződéssel. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter három hónappal később közölte, hogy az Európai Unió kiemelt közérdekre hivatkozva jóváhagyta a beruházásban érintett Natura 2000 területek átminősítését, zöld utat adva ezzel a fejlesztésnek.

Thomas Faustmann, a magyarországi Audi-leányvállalat ügyvezetésének elnöke február elején beszélt újságíróknak arról, hogy március elsején - a közműépítésekkel és a földmunkákkal - megkezdődött a kivitelezés. Akkori közlése szerint a 2013-as év 22. hetében el kívánják indítani az új üzemrészben a sorozatgyártást, ami azt jelenti, hogy az első kocsiknak 2012 őszén el kell készülniük itt.

Az év elején megjelentek sajtóinformációk arról, hogy egy 2018-ban üzembe álló második ütem is szerepel a társaság terveiben. Erről Thomas Faustmann március elején úgy nyilatkozott: a járműgyártás bővítése után születik döntés arról, hogyan tovább, de jó, ha van szabad terület a fejlesztéshez.