November végéig érkezhetnek a reálhozamok

2011.09.02. 14:19

A kormány szeretne segíteni azoknak a volt magán-nyugdíjpénztári tagoknak, akiknek az adatai hibásan szerepelnek a pénztárak nyilvántartásában, ezért - valószínűleg november végéig - meghosszabbítják a reálhozamok kifizetésének határidejét - jelentette be a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Selmeczi Gabriella emlékeztetett arra, hogy a volt pénztártagoknak augusztus 31-ig kellett kézhez kapniuk a reálhozamot. A határidő meghosszabbításáról a kormány a megbízott szerint már a jövő héten dönthet.

A nyugdíjvédelmi megbízott kérdésekre elmondta: az érintettek köréről nincs pontos adatuk, de úgy tudják, hogy problémák vannak, a hibás adatnyilvántartás miatt rossz címre küldték a reálhozamot.

Csütörtökön a Stabilitás pénztárszövetség közölte: az összes kassza határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását, most már a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek.

A Stabilitás Pénztárszövetség tagjai azoknak is időben újrautaltak, akik hibás adataikat 2011. május 31-e után módosították, noha - a pénztárak többszöri kérése ellenére – ezzel kapcsolatban a mai napig nem született meg a vonatkozó jogszabály módosítása. Ennek ellenére, a pontatlan adatok miatt sokakhoz nem jutott el a reálhozam.  • Tippek
  • Hitelkártya