A K&H nem ad több hitelt végtörlesztésre

2011.12.29. 10:44 Módosítva: 2011.12.29. 20:10

A  K&H bank nem nyújt több forinthitelt végtörlesztésre, az FHB pedig január elsejei új hiteltermékéig idén már nem fogad be több hitelkérelmet - írja a Pénzcentrum. Ezzel tovább csökkent a kölcsönt nyújtó bankok listája, amiről már korábban leiratkozott az Oberbank, a KDB Bank és az Aegon.

A K&H Bank december 23-ával függesztette fel üzleti feltételű lakáshitel csak kamattal - gyorsított eljárással elnevezésű hitelének nyújtását - tájékoztatta a Világgazdaságot a hitelintézet. A bank így megszüntette az egyetlen végtörlesztési hitelét, amely csak lakáscélú kölcsön kiváltására volt igényelhető. Az FHB Bank  hirdetménye szerint hétfőtől szüntette be az Optimum Kiváltó Hiteleket.

Sokan hagyták az utolsó pillanatra

A végtörlesztési igényt péntekig lehet jelezni a bankoknál. A Világgazdaság által megkérdezett hitelintézetek közölték, hogy a törvényben előírt határidőig, azaz péntekig a szokásos nyitvatartási időben készek a végtörlesztési igények befogadására. A K&H hozzátette, hogy figyelemmel kísérik a piaci eseményeket, és ha szükséges, reagálnak azokra.

A Népszabadság szerint nincs tömeg a bankfiókokban, de sokan hagyták az utolsó pillanatra a bejelentést. Az OTP-nél az elmúlt hetekben meredeken emelkedett a végtörlesztési szándékot bejelentő ügyfelek száma, a határidő közeledtével növekvő ügyfélforgalomról számoltak be a CIB-nél és az MKB-nál, de tapasztaltak emelkedést az Ersténél is, bár utóbbinál nem volt kiugró mértékű.

A bankok - tájékoztatásuk szerint - minden megtesznek azért, hogy aki akarja, leadhassa végtörlesztési igényét. Mindenhol megfelelő létszámmal, ha kell, a szokottnál több ügyintézővel várják az ügyfeleket, és senkit nem küldenek el, aki legkésőbb zárásig bemegy valamelyik bankfiókba - írta a Népszabadság.